Omgeving

Vierhouten

Het Witte Boshuis ligt net buiten Vierhouten.

Vierhouten heeft een benzinestation, een pinautomaat en veel eetgelegenheden.

Enkele restaurants zijn:

  • Klavertje Vier (Lekker Top 500, chefkok Rieno bereidt de gerechten op ambachtelijke wijze met respect voor de seizoenen en Laura zorgt dat het u tijdens deze avond aan niets ontbreekt. Ècht culinair genieten, dat kan hier! Wel reserveren.
  • Pannenkoekenhuis De Boswachter (adventure golf en speeltuin, ideaal voor met de kinderen) en
  • Cafetaria 4Houten (trek in een lekkere snack?).

In de buurt

Enkele mooie fiets-en wandelroutes, zoals de wandelroutes Noorderheide, Hendrikzand of het Tijdkijkerpad, kunt u o.a. terugvinden op de websites: gezinopreis.nl, staatsbosbeheer.nl, en routeyou.com. Etappe 14 van het Westerborkpad loopt direct langs Het Witte Boshuis.

Is het in de zomer nodig om even af te koelen, de Zandenplas biedt de juiste verkoeling. Op de fiets prima bereikbaar. Gaat u met de auto dan is het betaald parkeren.

Wilt u fietsen huren, dat kan o.a. in Nunspeet (Fietsverhuur Vierhouten, Hoegen Fietsverhuur) en in Elspeet (Hazeleger Fietsen). Tegen een gering extra bedrag kunt u de fietsen bij Het Witte Boshuis te laten bezorgen. Tijdens de zomer wordt aangeraden om tijdig te reserveren.

Op ongeveer 45 minuten lopen ligt Het Verscholen Dorp. Een gedeeltelijk ondergronds onderduikersonderkomen waar tijdens de Tweede wereldoorlog ruim 100 mensen zich schuilhielden. Ieder jaar is er een herdenking nabij het Verscholen Dorp.

Het Hendrik Mouwenveld is op ongeveer 25 minuten lopen. Echt een heerlijke wandeling juist voor het eten of erna en dan te genieten van de heide en de serene rust.

Verschillende musea en andere bezienswaardigheden in de buurt zijn: Museum de Fundatie (Zwolle), Paleis Het Loo / het Coda Museum (Apeldoorn), Marius van Dokkum Museum (Harderwijk) en het Kröller-Müller Museum (Otterlo).

Daarnaast liggen Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Deventer op geringe afstand. Lekker een visje eten in Elburg?